Sensei Hin begon in 1993 met karate bij Mas Oyama Brasschaat. Hier ontwikkelde hij zich als karateka en wist direct al wat hij wou. Competitie vechten was het doel. Dat heeft hij gedaan van 1996 tot 2013 met wisselende resultaten. In 2022 maakte hij op 41 jarige leeftijd nog een comeback op het IFK Belgisch kampioenschap om Hin Dojo te dopen.

Door de jaren heen was hij niet snel tevreden op de mat maar kreeg wel inzicht en een eigen kijk op kumite en wedstrijden. Door zijn vele deelnames aan kyokushin trainingskampen van Noorwegen tot Japan en vele landen er tussen kreeg hij een apparte kijk op Kyokushin en leerde hij veel bij. De uitstapjes naar het kickboksen, MMA en Braziliaans Jiu Jitsu heeft hem ook andere inzichten gegeven. Nu is het dankzij een duwtje in de rug van zijn mentors Sensei Dave en Shihan Etienne tijd om de kennis door te geven.

Sempai Hin werkt uitsluitend met kinderen omdat hij zijn eigen stijl wilt opleggen en ze wilt opleiden volgens zijn eigen eigenwijze vecht systeem. Hij koos voor het IFK vanwege de kwalitatieve manier van les geven en de stabiele organisatie.

De droom is om de kennis en de budo attitude van het Kyokushin door te geven aan de volgende generaties.

 

osu